De juiste mensen aannemen

Ik ben op zoek naar talent

Bent u op zoek naar nieuw talent? Dit is het moment om als bedrijf sneller te groeien! Benieuwd wat &Work voor u kan betekenen? Wij hebben de meestgestelde vragen voor u uitgelicht.

b2b-recruit.header_image_alt

6 meestgestelde vragen voor werkgevers:

Deze periode, nu de markt meer begint te draaien naar een werkgeversmarkt, is bij uitstek een mooi moment om dat felbegeerde talent voor uw bedrijf binnen te halen. Op dit moment leven we in een onwerkelijke situatie. Er zwerft een virus over de wereld waarvan we nog maar weinig weten. Dat brengt onzekerheden met zich mee: voor de oudere generatie met betrekking tot hun gezondheid, voor de jongere generatie met betrekking tot hun ouders, hun werksituatie & de toekomstige economie. En voor de werkgevers uit zich dit in zorgen over hun bedrijf. Radicaal korten in uitgaven lijkt in eerste instantie een logische keus en vaak wordt dan al gauw gedacht aan het korten op personeelskosten. Een begrijpelijke, maar niet altijd verstandige keus. Juist nú is het moment om te experimenteren, processen onder de loep te nemen en kijken waar de kansen - ook voor uw bedrijf of sector - liggen. Wie heeft u daarvoor nodig? Wees de concurrentie voor.
Dit is juist hét moment om te testen, nieuwe wegen te bewandelen, mogelijkheden te onderzoeken en denken in oplossingen & kansen in plaats van blokkades. Wat daar precies voor plannen uit voortkomen, is voor elk bedrijf anders. &Work kan helpen door inzichten uit de markt te verstrekken, advies te geven rondom zaken als benchmarking, vacatureteksten, marketingplannen, market mapping en employer branding. En natuurlijk door u te ondersteunen bij het volledige (digitale) sollicitatieproces; van eerste gesprek tot het tekenen van het contract. Maar bovenal met het werven van het juiste talent dat nu - maar ook als de crisisperiode meer naar de achtergrond schuift - past bij u, uw team, uw bedrijf & uw toekomstplannen. Dit is hét moment om felbegeerd talent voor uw bedrijf te vinden.
Juist in deze periode willen we het voor werkgevers eenvoudig maken om met behulp van nieuw talent, hun bedrijf een boost te geven. Tegelijkertijd begrijpen we dat dit ook voor uitgaven zorgt op een moment dat u de kosten laag wil houden. Inzetten op talent is een langetermijnstrategie en daarom bieden wij meer mogelijkheden aan zodat u ook nu kunt blijven groeien. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een intakegesprek aan om advies in te winnen!
Voor &Work geldt hetzelfde als voor menig ander bedrijf: dit is een periode die ons veel nieuwe inzichten heeft bezorgd. Het vinden van passend talent is dankzij onze enorme database, uitgebreide netwerk en bewezen, proactieve werkwijze ook in deze tijden geen probleem. Wij helpen u met het scherpstellen van profielschetsen, inrichten van processen en binnenhalen van uw nieuwe werknemers.
Een goed inwerktraject (of onboardingtraject) is enorm belangrijk als u een nieuwe werknemer een vliegende start wil geven. En dit traject ziet er nu vanzelfsprekend anders uit dan u gewend was. Wat vaak voor een deel ‘natuurlijk’ plaatsvindt, zijn nu zaken geworden om over na te denken. Zoals: hoe zorg ik ervoor dat mijn nieuwe medewerker zich thuis voelt ook al zijn er geen fysieke contactmomenten, hoe zorg ik ervoor dat een nieuwe medewerker toch een beeld krijgt van de mensen met wie hij of zij samenwerkt, hoe houd ik de vinger aan de pols, hoe maak ik alle belangrijke informatie digitaal inzichtelijk & hoe kan ik subtiel aanvoelen of alles in orde is? Geen zorgen: er zijn genoeg bedrijven die het inwerktraject al jaren digitaal doorlopen. Door simpelweg wat extra aandacht aan dit proces te geven en wat nieuwe routines in te bouwen, zorgt u er al snel voor dat een werknemer zich welkom voelt. Meer over weten? Lees het in ons blog over online onboarding.
Waar we tot voor kort als land voornamelijk fysieke sollicitatiegesprekken voerden, zullen de meeste gesprekken nu digitaal plaatsvinden. We hebben gemerkt dat dit zowel voor- als nadelen heeft. Het is prettig als je iemand echt kunt aankijken tijdens een belangrijk gesprek, maar aan de andere kant is het ijs dankzij de gekke situatie op deze manier wel snel gebroken. Bovendien is het voor beide partijen ook makkelijker interviews te plannen nu alles digitaal (en vanuit huis) plaatsvindt. Toch hulp nodig? Uiteraard kan uw eigen contactpersoon bij &Work u hiermee helpen. Meer tips? Lees ze in ons blog over het online voeren van sollicitatiegesprekken.

Doe de gratis vacaturecheck

De juiste vacaturetekst

  • Spreekt de juiste doelgroep aan
  • Is goed vindbaar
  • Draagt bij aan een goede employer branding
Vacaturetekst check bij &Work
3 profiles sketch

Op zoek naar talent?

&Work is het carrièreplatform met een nieuwe visie op recruitment. Wij kijken verder dan cv’s. We combineren ervaren talent scouts met data en digitale tools. Zodat u collega's vindt die passen bij u, uw bedrijf, uw team & uw ambities.

Inspiratie voor werkgevers

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden.

(+31) 020 - 530 0500 (NL) of (+32) 038 - 081 758 (BE)